מתכון שמן זית - לביבות כרישה

 
 
כרישה, הידועה גם בשם פראסה, היא ירק מופלא, העולה על שולחננו באביב ואין כמו חג האביב כדי לטעום את הקציצות המגרות שבהן עסקינן. כמה דברים מיוחדים במתכון שלפניכם, לכבוד חג הפסח, נשתמש בקמח תפוחי אדמה וכך ירוויחו גם הרגישים לגלוטן. רוב מתכוני לביבות הכרישה הם עם בשר ואילו כאן הצמחונים ירוויחו. ואחרון חביב, השמן. אנו ממליצים תמיד לטגן בשמן זית, מטעמי בריאות וטעם.

במתכון זה נמליץ על שמן זית בטעם "ברנע-נבאלי", אשר נותן ללביבות טעם מבושם, עשיר ומיוחד.


 
מרכיבים:
2 ק"ג כרישה
2 ביצים
5 כפות קמח תפוחי אדמה
מלח
פלפל
שמן זית "ברנע-נבאלי" לטיגון
 
אופן ההכנה:
שוטפים את הכרישה, מנקים עלים בודדים וחותכים את הקצוות. חותכים לאורך לרבעים ואת הרבעים לפרוסות ברוחב חצי ס"מ. מכניסים לסיר מים רותחים ומבשלים כחצי שעה עד שיתרככו. מסננים ונותנים לכרישה להצטנן.
 
סוחטים את הכרישה המבושלת באגרסיביות. ככל שפעולת הסחיטה תהיה יותר נחושה כך הלביבות יהיו יותר מרוכזות בטעמן. לא לוותר. מוסיפים את הביצים, הקמח, מלח ופלפל (סלחו לנו, אבל אין כמויות מדויקות. קצת רגש, בבקשה). מכינים לביבות בעזרת הידיים. הלביבות צריכות להיות דקות ובקוטר של כ-5 ס"מ. מטגנים את הלביבות במחבת כבדה וחמה, עם מעט שמן זית.
 
להניח את הלביבות על גבי נייר סופג ולהרחיק את הטועמים למיניהם. הלביבות טעימות ביותר חמות, פושרות, או קרות. ראו הוזהרתם.
 
 
 
 
 
 



שמנא - בית בד בוטיק במושב חגור

טלפון משרד: 03-9033380  |  פקס: 03-90-333-83

כתובתנו: הכלנית 81, מושב חגור  |  מיקוד 45870  |  
מפת הגעה »

א'-ה': שעות 12:00 - 10:00  /  ימי ו' - 10:00-14:00  /  שבת - 10:00-16:00


ערב חג ויום כיפור - סגור
מכבדים את  כרטיסי האשראי:
 


אטרקציות באזור המרכז | כתית מעולה | פעילות למשפחה | הפקות אירועים בטבע | שמן זית ישראלי | אטרקציות למשפחה | סדנאות בישול | פעילויות למשפחה | חומציות של שמן זית | שמן זית כתית מעולה | מקומות לאירועים קטנים | שמן זית אורגני | שמן זית תוצרת ספרד | בישול עם שמן זית | אטרקציות באזור המרכז | פעילויות לילדים במרכז הארץ | אטרקציות לשבת עם הילדים | פעילות לשבתות | פעילות למשפחות | פסטיבל הזית | אטרקציות לשבתות עם הילדים | שמן זית ארץ גשור | שמן זית חלוצה | 

 
אתר זה נבנה ומקודם בגוגל על ידי חברת מדיה גרופ